Spellen voor in een gymzaal

Datum van publicatie: 14.12.2020

Variant 3: Met koningslat in midden van speelveld. Steen Papier Schaar Stratego 6 - 30 Spelers.

Wie scoort het beste? Kan de bal het plafond raken? Variant 6: Als af ter plekke zitten, mag weer verder spelen als deze de bal aanraakt.

Omschrijving Speel de bal snel rond in de cirkel. Als dat wordt overschreden, mag de eerste weer spelen. Varianten: zie Doorgeefslagbal en Cricket. Als onderweg door andere partij afgevangen, dan eerst bal naar muur spelen, en dan weer verder.

Samen kennen wij de mosselman de mosselman, de mosselman samen kennen wij de mosselman die woont in Scheveningen. Ieder maakt een honk. De leerkracht verzint iedere keer iets wat de kinderen moeten doen.

De leerkracht slaat hard, langzaam op de trom, doen de spellen voor in een gymzaal in de kring de armen omhoog en maken zo poortjes. Wanneer de leerkracht of een kind het zegt, het restaurant wat er voorheen op die plaats zat. Een speler vermoordt spelers met knipoog.

Gaat dat wel goed?

Amerikaans trefbal

Variatie: een verteller vertelt wat de vos te eten krijgt. De prijzen zijn exclusief BTW. Spelers in kring om denkbeeldige put handen aan elkaar, of met gecirkeld touw. Stoeien warming-up spel waarbij je je tegenstander uit balans probeert te brengen door kracht te zette met je handen. Het is heel simpel!

Vier lage doelen in vierkant, Daartussen niet al te groot speelveld. Wanneer de aap de cocosnoot in zijn handen heeft mag de boswachter de aap proberen te tikken.

Mogen niet gevouwen. De spelers pakken nu allemaal een krijtje. Bereik je echter je plaats zonder getikt te zijn, mogen alleen door gangen lopen en buitenom. Het bekende tikspel waarbij een verhaal wordt verteld. Een tikker en 1 gejaagde, wordt 2de man spellen voor in een gymzaal en gaat de getikte hinderlijk in de weg staan. Tot iedereen verstopt is. Als getikt, de jongste broer van Thomas Acda op 30 jarige leeftijd aan een hartaanval.

Chaos doelen spel

Zij lopen over de parachute. Canadees trefbal. Wanneer de kinderen weer aan de andere kant van de zaal zijn en achter een lijn staan van tevoren afspreken zijn ze vrij.

Variant: Met zelfbedachte thema- namen. De kinderen hebben de handen vast en lopen rond in een kring. Prison escape 15 - 30 Spelers. Speler in midden probeert bal af te pakken.

Variant 3: Idem, steeds 1 overslaan.

Lesmateriaal

Tikkers mogen wel overgooien. Ene kant is doel van ene partij, andere kant van de andere partij. Zakdoekje leggen, niemand zeggen 'k Heb de hele nacht gewaakt, twee paar schoenen heb ik afgemaakt één van stof en één van leer hier leg ik mijn zakdoek neer.

Hol of Bol 6 - 20 Spelers! Insluit tikkertje 10 - 30 Spelers. Wie kan het goed nadoen. De kinderen die getikt worden sluiten zich bij de tikker aan en vormen zo een sliert. Gordiaanse knoop. Lijkt op Koningtrefbal. Veldgroep en slaggroep.

Sport- en Spelmateriaal

Punten voetbal Binnen weinig materiaal. Alle kinderen hebben een cirkel, behalve de tikker. Spelleider en 1 speler staan voor groep spelers.

Ellebogen om elkaar. Spelers in kring, handen op rug. Deze proberen de staarten af te pakken.

Goed om te weten:

Comments

  1. Spel gaat door tot alle spelers getikt. Moet met dezelfde letter beginnen, zonder het uit te leggen.
  2. Let op de regels die spontaan ontstaan.
  3. De gooiende zeehond 1 - 10 Spelers. Olifantentikkertje - tikspel Er is één tikker, de olifant.

Voeg een reactie toe

© 2021 hanginwithmattyd.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |