Ik wil minder werken kan dat

Datum van publicatie: 27.11.2020

Soms is het beter om een goede medewerker minder uren te laten werken, dan dat diegene vertrekt. Daarnaast geeft ruim een kwart aan dat zij minder uren willen werken.

Beding Bepaling in een overeenkomst waarin een bijkomende extra voorwaarde is beschreven. Maar, zegt Van Herk, meer uren werken is vaak lastiger te regelen dan minder uren werken. Gratis tips in je mailbox Ontvang iedere week nieuws en handige informatie bomvol tips over ondernemen met personeel. Moet je daar als werkgever zomaar mee akkoord gaan? Doe de gratis online test en ontdek of je klaar voor bent voor meer personeel Whitepaper: Welke verzekeringen heb ik nodig?

Toegankelijk bijbelonderwijs voor op de basisschool. Je kunt het alleen afwijzen als het niet voldoet aan de voorwaarden of als zwaarwegende bedrijfsbelangen zich ertegen verzetten. Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs   E-mail.

Mijn postcode Vind adviseur? Inhoud advies.

De werkneemster accepteert de weigering niet en stapt naar de rechter. Hij stuurt minstens vier maanden voor die datum een schriftelijk verzoek. Hij mag uw aanvraag om meer of minder uren te werken, niet zomaar weigeren.
  • Welke verwachtingen hebben jullie van elkaar? Alle personeels­kosten op een rij: al 5.
  • Harriot Voncken ,

Ontslag nemen of blijven? Deze werkenden hakten de knoop door

Uit bovengenoemde zaak blijkt een ding heel duidelijk. Dan kun je als lid van Probeer de Bond gratis advies vragen. Als je minimaal een half jaar in dienst bent bij je werkgever, kun je een verzoek indienen om meer of minder te gaan werken.

Stuur dan een brief naar uw werkgever waarin u vraagt om uw contract aan te passen. Ook raak je eerder gestrest of boos. Daar zijn natuurlijk wel voorwaarden aan verbonden:. Linda kan dus beter gewoon een kop koffie drinken met haar baas en eens vragen wat er mogelijk is.

  • Wachtwoord Toon en Verberg Laat zien. Aanvaard de social media-cookies om deze inhoud alsnog te tonen.
  • Advies over risico's voor je personeel en bedrijf? Er gelden een aantal voorwaarden:.

Heb je minder dan tien werknemers in dienst. Is er geen cao of regeling van toepassing. Minder werken kan de uitkomst zijn, maar misschien zijn er ook andere opties. Meld het ons. Mag dat zomaar. Het kan ook lastig zijn om na een tijd van minder werken weer terug te gaan naar je eerdere aantal werkuren: misschien neemt je werkgever een nieuw iemand aan of krijgt een collega jouw ik wil minder werken kan dat erbij? Meld uw zaak Wat wij doen.

Structureel minder werken

Lees verder. Je e-mail. Een meerderheid van de werknemers is tevreden met het aantal werkuren. Je pensioenfonds kan beoordelen wat de wijziging voor je pensioen betekent.

Risico's in je branche. Dan kunt u een aanvraag doen om meer of minder te werken. De werknemer heeft gedurende een jaar geen verzoek voor aanpassing gedaan. De werkgever moet uiterlijk 1 maand voor de ingangsdatum schriftelijk reageren. Dit is geregeld in de wet!

Test Kia Sorento Hybrid: heerlijk ruim, maar te stug geveerd voor een gezinsauto

Hij is niet goedkoop, compact evenmin, en zijn design doet denken aan een moderne Amerikaan. Veel scholen hebben de afgelopen jaren beleid ontwikkeld waarin bepaalde richtlijnen worden opgenomen over hoe het schoolbestuur omgaat met een verzoek om aanpassing van de arbeidsduur en wat een minimale betrekkingsomvang is om de functie te kunnen uitvoeren.

Dan moet uw werkgever toch uw contracturen betalen. Dan kunt u door een onverwachte situatie toch een aanvraag doen. Meest gelezen.

Accepteer cookies ik wil minder werken kan dat de inhoud te bekijken. De Haas: ,Als de baas je motivatie snapt kan hij met je meedenken over een oplossing. Group Bedankt voor uw bijdrage. Op welke manieren kan een werkgever een arbeidsovereenkomst beindigen. Dit heet een zwaarwegend bedrijfsbelang. Er gelden een aantal voorwaarden: De werknemer of ambtenaar is minimaal een halfjaar in dienst. De werkgever moet dan zelf een regeling opstellen voor dergelijke verzoeken.

Reken uit hoeveel geld je nodig hebt om comfortabel te kunnen leven en hoeveel uren je daar minimaal voor zult moeten werken.

De band tussen u en uw werkgever kan door een rechtszaak slechter worden.

Verzoek indienen

Doe de gratis online test en ontdek of je klaar voor bent voor meer personeel Whitepaper: Welke verzekeringen heb ik nodig? Hij mag echter niet zomaar weigeren; hij moet hier wel een goede reden voor hebben.

Volledig scherm. Je zou uiterlijk een maand voordat je de wijziging wilt laten ingaan schriftelijk moeten horen of je werkgever akkoord gaat of niet.

Via onze overzichtspagina vind je meer nuttige kennisartikelen over het arbeidsrecht. Onze gegevens vind je onderaan deze pagina. Dit schriftelijk verzoek moet aan een aantal voorwaarden voldoen.

Goed om te weten:

Comments

  1. Je krijgt via de mail een bevestiging van je inloggegevens.
  2. Corona Juridische helpdesk Alle medewerkers.

Voeg een reactie toe

© 2021 hanginwithmattyd.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |