Hoe maak je een krantenknipsel

Datum van publicatie: 06.11.2020

Pas de lettertypes en de stijlen aan. Je hebt diverse opties als het aankomt op het toevoegen van kolommen aan je document. Kies jouw favoriete template!

Om afbeeldingen toe te voegen aan je krant, klik dan op het tabblad Invoegen. Klinkt goed, toch? Português: Fazer um Jornal no Microsoft Word. Español: hacer un periódico utilizando Microsoft Word. Je kunt het lettertype en de lettergrootte van het bijschrift aanpassen, via de Start-tab tijdens het bewerken van het bijschrijft. Gebruik het tekstvakgereedschap om zijbalken toe te voegen, citaten, en andere kleine toevoegingen aan de krant.

Hieronder zet ik drie mogelijkheden voor je op een rij. Klinkt goed, toch. Door gebruik te maken van onze website, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Er zijn een aantal websites en informatiebronnen over drukwerk waar je kunt bekijken welke lettertypes gedrukte kranten in de afgelopen jaren veel hebben gebruikt. Een template kan handig zijn als je haast hebt en een nieuwsbrief wil kunnen hoe maak je een krantenknipsel zonder gedoe.

Ontwerp je header.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Kies je voor een betaald pakket, dan kun je je krant met gebruikmaking van 1 credit publiceren. De voorpagina ziet er heel anders uit dan de overige pagina's, en verschillende secties hebben iets andere stijlen.

Als je in de redactie werkt, weet je hoe moordend de concurrentie is. Om een andere koptekst te maken voor de voorpagina, vink je de vakjes Eerste pagina afwijkend aan in de groep Opties in het tabblad Ontwerpen. Word kan automatisch kolommen creëren die de toegevoegde inhoud in een bepaalde vorm gieten.

Volg ons.

  • Doe je voordeel met "sjablonen" in een krantenstijl.
  • Je kunt de afbeelding verplaatsen door te klikken en slepen in het document. We hebben templates voor zowel universiteitskranten als studentenkranten.

Om afbeeldingen toe te voegen aan je krant, klik dan op het tabblad Invoegen. Hieronder zie je een voorbeeld van een nieuwsbrieven-sjabloon. Is er een straat opgebroken. Je kunt het lettertype, uitlijning en stijl aanpassen, Tel. Eerst gaan we bepalen waar de krant over moet gaan.

Eenvoudige digitale krant publisher software

Om je publicatie er echt "nieuwswaardig" uit te laten zien, zou je kunnen nagaan welke lettertypes het vaakst door gevestigde kranten worden gebruikt. Dit helpt om een basisidee te krijgen voor het ontwerp van je krant, voor je Word opent en meteen begint op te maken. Je kunt ook je eigen tekstvak creëren door onderin het menu op Tekstvak maken te klikken.

Ontwerp diverse pagina's.

Zorg ervoor dat je in de hele krant gebruik maakt van een uniform ontwerp. Stel de kolommen in voor je content. Te veel kolommen zal je hoe maak je een krantenknipsel te dicht op elkaar plaatsen, terwijl te weinig kolommen ervoor zullen zorgen geld verdienen met instagram likes je artikelen te fragmentarisch overkomen. Cookies maken wikiHow beter.

Over ons Categorien! Als de krant klaar was, kopieerden we hem in een oplage van 10 of 20 stuks. Voeg je afbeeldingen toe.

Heb je voor je krant een wat inhoud verzameld, speel dan wat met lettertypes om er een te vinden waarmee je de krant goed leesbaar kunt maken. Zoals links naar je webshop en YouTube video's en andere pagina's in je flipping book. Drie muisklikken en klaar is je krant. Was dit artikel nuttig?

Om afbeeldingen toe te voegen aan je krant, klik dan op het tabblad Invoegen. Trek lijnen om te zien wat voor effect kolommen hebben jeroen krabbe schilderijen abstract je krant.

Was dit artikel nuttig. Medeauteur door Jack Lloyd, hoe maak je een krantenknipsel. Hieronder zet ik drie mogelijkheden voor je op een rij! Word biedt je de mogelijkheid om een bijschrift toe te voegen aan elke afbeelding die je invoegt in het document. Word zal de afbeelding daar plaatsen waar hoe maak je een krantenknipsel cursor zich bevindt? Onze designs zijn zowel pakkend als interessant.

Hij heeft twee jaar ervaring met het schrijven en bewerken van artikelen over technologische onderwerpen. Om je afbeelding vrij op de pagina te kunnen bewegen, klik je op de Positie-knop in de groep Schikken.

Over de journalistiek: lespakket NieuwsMakers

Is er een straat opgebroken? Een typische krant is horizontaal doormidden gevouwen, zodat belangrijk nieuws op de bovenste helft van de voorpagina te zien is. Bestel het gratis spreekbeurtpakket!

Vink het vakje naast "Naam niet opnemen in bijschrift" aan, om te voorkomen dat Word een standaardlabel afdrukt voor je bijschrijft.

Geef een reactie! Veel succes. Als je een nieuwsbrief wilt maken, dan kun je de instellingen laten voor wat ze zijn!

Goed om te weten:

Comments

  1. Om je publicatie er echt "nieuwswaardig" uit te laten zien, zou je kunnen nagaan welke lettertypes het vaakst door gevestigde kranten worden gebruikt. Maak een website Heeft je kind of klas de smaak te pakken?
  2. Veel bedrijven vertrouwen op Online Touch. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Voeg een reactie toe

© 2021 hanginwithmattyd.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |