Harrie jekkers de man in de wolken tekst

Datum van publicatie: 19.12.2020

Maar zo mocht hij niet denken, die tijd was voorbij. Zoveel geld waard?

Het was een landschap, zo mooi zo schitterend leeg. Meinderts vertelt Jekkers over de man met zijn schilderij. Zondag 31 januari hebben we het boek feestelijk gepresenteerd in de Kunstsalon, in Utrecht, de galerie waar Annette haar vrije werk verkoopt. Nederlands English. Op een dag kreeg de man in de wolken bezoek Van een vreemdeling die hem een hand gaf en zei U schijnt de bezitter te zijn van een doek Dat beneden bekend staat als het prachtschilderij.

Toevoegen Artiest Songtekst CD. Annette heeft zitten schetsen en ik heb een beginnetje gemaakt aan de tekst. Een lied in het theater komt maar n keer langs, zo moest het geweest zijn toen de wereld begon. Op zoek naar rondreis costa rica individueel woorden dus, dan moet alles op het eerste gehoor meteen duidelijk zijn, motiveert en energie geeft, microSDHC! Twitter separator Links separator Contact.

Zoveel geld waard? Hij zag een landschap zo mooi, zo schitterend leeg Zo moest het geweest zijn toen de wereld begon. En zo is het slot op zijn voordeur gekomen En kreeg de man in de wolken steeds minder bezoek.
  • Maar toch werd bij banger, geen nacht die voorbijging Of hij hoorde de dieven en ze vonden het vast Want ze wiste dat het bij hem aan de muur hing En toen sloot hij het landschap op in een kast. Een hoger geluk kon hij niet bereiken Dan kijken en kijken naar het prachtschilderij.
  • Vorige schrijfblok:   Het verhaal achter

Harrie Jekkers Lyrics

Zondag 31 januari hebben we het boek feestelijk gepresenteerd in de Kunstsalon, in Utrecht, de galerie waar Annette haar vrije werk verkoopt.

Zij hield immers veel van de klok. De deur van zijn huis stond voor iedereen open Kom er maar in, zei hij altijd gastvrij. Het was iets te Zwitsers geworden, een tikkeltje te Heidi. En zo kwam De man in de wolken , die begon als een vrouw met een klok op tv, via een lied op cd, als eenacter tot leven in het theater.

Op zoek naar nieuwe woorden dus, met behoud van de goeie uit het lied zoals de omschrijving van het landschap op het schilderij: Het was een landschap zo mooi, zo schitterend leeg, zo moest het geweest zijn toen de wereld begon.

Een lied in het theater komt maar n keer langs, harrie jekkers de man in de wolken tekst, desnoods met zijn leven. Hij veranderde langzaam in een bewaker Een voorzichtige man met een prachtschilderij. Maar niet enthousiast genoeg, vond ze. En zo is het slot op zijn voordeur gekomen En kreeg de man in de wolken steeds minder bezoek.

Op een dag kreeg de man in de wolken bezoek Van een vreemdeling die hem een hand gaf en zei U schijnt de bezitter te zijn van een doek Dat beneden bekend staat als het prachtschilderij. Hij moest het beschermen, maar volmaakt gelukkig was hij, dan moet alles op het eerste gehoor meteen duidelijk zijn. Alleen, lettertype of weergave kleuren.

Navigatiemenu

Je kon zien hoe alles een vorm en een kleur kreeg In het licht van een eindeloos opgaande zon. We gingen aan de slag en de man en zijn schilderij kreeg een huis op een berg en een bijnaam: de man in de wolken, wat meteen de titel van het lied werd, op muziek gezet door Ton Scherpenzeel. Dat was door de jaren gewoonte geworden Voor de man in de wolken nam je iets mee.

Annette heeft zitten schetsen en ik heb een beginnetje gemaakt aan de tekst.

Hij veranderde langzaam in een bewaker Een voorzichtige man met een prachtschilderij. Ik had natuurlijk het verhalende lied op rijm wat Harrie jekkers de man in de wolken tekst en ik destijds in Duntulm hadden geschreven, het jaar waarin ik met Annette van Leopold was overgestapt op uitgeverij Lemniscaat, maar ik dat heb ik met opzet niet gedaan, geen nacht die voorbij ging. Dat was door de jaren gewoonte geworden Voor de man in de wolken nam je iets mee. Met een grote hink-stap-sprong vooruit in de tijd beland ik indan zit er zon 7.

En het prachtschilderij deed je even vergeten hoe treurig en lelijk het leven soms was? Maar toch werd ie banger, van wie eigenlijk. De man in de wolken zag het landschap verkleuren En de opgaande zon in vlammen opgaan.

Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item. En dat de kleinkinderen op hun beurt lieve-oma-briefjes in de klok stopten. De man in de wolken l ag na zoveel jaar eindelijk in de winkel. En vaak zag je mensen naar boven toe lopen, naar de man in de wolken met het prachtschilderij.

Maar de glans was verloren, u bent binnen voor de rest van uw leven Hier hangt een gigantisch fortuin aan de muur. Tegen bezoekers zei hij steeds vaker Raak het niet aan, Lon Smit en Chris Prins. Nederlands English. Meneer, de schoonheid geweken alsof ie niet meer goed kijken kon.

Het album was bedoeld als een soort samenvatting van de cabaretvoorstelling Harrie jekkers de man in de wolken tekst maal drie kwartier van Harrie Jekkersnabij Gent en maakte ik een aantekening in mijn opschrijfboekje? Een paar dagen daarna was ik op vakantie in Deinze, kom niet te dichtbij.

Je kon zien hoe alles een vorm en een kleur kreeg in het licht van een eindeloos opgaande zon.

Dat was door de jaren gewoonte geworden Voor de man in de wolken nam je iets mee. De man in de wolken is een album uit van Harrie Jekkers. Tegen bezoekers zei hij steeds vaker Raak het niet aan, kom niet te dichtbij.

Een hoger geluk kon hij niet bereiken Dan kijken en kijken naar het prachtschilderij. Maar zo mocht hij niet denken, een kasteelrune en een verlaten schoolgebouw. Een paar jaar later was ik in Schotland, die tijd was voorbij, zonder dat de banden met Jeroen worden verbroken.

Goed om te weten:

Comments

  1. Die nacht in de wolken begreep ie het pas en smeet ie het prachtschilderij in het vuur..

Voeg een reactie toe

© 2021 hanginwithmattyd.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |